4 dôvody prečo a ako Hlbina funguje

4 dôvody prečo a ako Hlbina funguje

1. Skvalitňuje vzťahy
2. Láme ľady
3. Rozvíja osobnosť
4. Prehlbuje život

Skvalitňuje vzťahy

Vzťahy nevznikajú sami od seba, vzťahy sa vedome vytvárajú.

Jeden zo zakladateľov pozitívnej psychológie Ed Diener napísal, že „vzťahy sú pre naše prežitie rovnako dôležité ako jedlo a vzduch".

Vždy, keď vo vzťahu s druhou osobou zažijeme niečo pozitívne, do krvi sa nám uvoľní „hormón lásky a dôvery" oxytocín, ktorý výrazne znižuje úzkosť a pomáha nám prežívať pozitívne emócie.

Je dôležité uvedomiť si, že počet našich vzťahov NIE JE DÔLEŽITÝ.
Je oveľa lepšie mať jeden kvalitný vzťah ako desiatky povrchných.

Kvalitný vzťah sa buduje kvalitným hlbokým rozhovom.
Preto Hlbina.

Láme ľady

Pustiť sa do hlbokého rozhovoru chce odvahu.

Zvlášť, keď ste to doteraz nemali vo zvyku. Výhodou Hlbiny je to, že ide o hru - hravý nástroj. Preto, keď niekomu poviete, že sa s ním chcete hrať, ten druhý nepocíti strach či ostych. Oveľa jednoduchšie sa otvorí a sám od seba, prirodzene, pôjde do hĺbky.

Preto Hlbina... Láme ľady, ide pod povrch a vôbec to nebolí. Práve naopak, je to prirodzené, avšak pozor, niekedy sa spolu s ľadom topí aj srdce a vychádzajú na povrch slzy, dojatie, emócie. To je vedľajší efekt lámania uzavretých srdcových priestorov.

Táto vlastnosť Hlbiny je jedna z najviac oceňovaných spomedzi všetkých recenzií, ktoré dostávame.

Rozvíja osobnosť

Ďalšou veľkou výhodou Hlbiny je to, že ju môžete “hrať” sami.

Každá otázka vás privádza do seba. Každá otázka upriamuje pozornosť na jednu z oblastí vášho života.

Či už je to osobný a rodinný život, práca a kariéra, voľný čas, sny, túžby, bolesti, traumy. To všetko sú témy, ktoré počas uponáhľaných dní nemáme čas riešiť, ba čo viac... zametáme ich pod koberec.

Zodpovedanie na otázky vám otvorí dvere do vás samých a vy lepšie pochopíte, kto ste, kam smerujete a prečo žijete, tak ako žijete. Stačí si potiahnuť jednu-dve otázky každý deň, zamýšľať sa nad nimi, meditovať.

Odpovedať si môžete v duchu alebo ešte lepšie je písať si odpoveď, rukou na papier. Takéto pravidelné vstupovanie do hlbín svojej osobnosti spôsobí, že budete vedomý, bdelý, tu a teraz. Byť človekom, je zodpovednosť. Preto Hlbina… chce vás pozvať k zodpovednosti za svoj život, za svoj rast.

Prehlbuje život

Kto číta naše otázky aj medzi riadkami, vníma, že v Hlbine veríme, že život má nejaký presah. Že to nie je len o tom, sa ráno zobudiť, zaliať si kávu, skontrolovať správy, emaily, Facebooky. Že to nie je len o tom chodiť do práce, niečo zjesť, niečo si večer pozrieť, prehodiť slovo, ísť spať a potom celý postup zopakovať deň čo deň, rok čo rok. Až sa môžeme pristihnúť pritom že vedieme akýsi plytký, povrchný život.

a pritom vieme, že ​​to nemusí byť len o tom. že je tu pravdepodobne niečo iné. Že ten život môže mať hlbší rozmer, že má nejaký hlbší zmysel a že je to niečo, čo sa dá ťažko opísať slovami.

A preto otázky. A preto Hlbina.
Nie je potrebné nájsť na všetko pomenovanie, odpovede. Stačí, si klásť správne otázky, zamýšľať sa a práve týmto pravidelne vystupovať z plytkého života, zo svojho autopilota.