Nová Hlbina starých rodičov

Nová Hlbina starých rodičov

Predpredaj novej Hlbiny starých rodičov sme spustili cez crowdfunding platformu donio.sk. Podporte nás v predpredaji a novú Hlbinu dostanete pred Vianocami. Cieľom kampane je okrem toho darovať čo najviac Hlbín do domovov seniorov.

Link na kampaň

Koľko príbehov, zážitkov a múdrosti

uchovávajú naši starí rodičia a seniori? Koľko z nich poznáte a koľko z nich ešte nebolo vypovedaných… nám mladším?

Pritom niekedy stačí iba dobrá otázka a záujem počúvať.

Hlboké múdrosti a skúsenosti našich starých rodičov predstavujú v dnešnej dobe zdroj, z ktorého môže mladšia generácia veľmi veľa čerpať, učiť sa a inšpirovať. Ich rozprávanie je napĺňajúce tak pre nás, ako pre nich. Je to príležitosť ako im ukázať, že sú dôležití.

Ruku na srdce, koľko kvalitného času trávime s našimi starými rodičmi či rodičmi?

Prehlbujeme vzťahy medzi dvoma až troma generáciami

Skúsme si na hlboké konverzácie a spoznávanie vyhradiť čas. Konverzačná hra Hlbina starých rodičov je nástrojom ako sa zblížiť, lepšie spoznať a prehĺbiť vzťahy v rodine, ale aj mimo nej. Je to nástroj ktorý premosťuje dve (možno až tri) generácie.

Nie je to len o tom, „ako sa dnes máš, babi?“

Nová Hlbina starých rodičov obsahuje kartičky s 60 otázkami, ktoré pomáhajú nastoliť príjemnú atmosféru tak medzi rôznymi generáciami ako v kolektíve seniorov. S ich pomocou sa dostanete k otázkam a odpovediam, ku ktorým by ste sa pri obyčajnom "Ako sa dnes máš, babi?" nedostali. 

Keď poskytneme starým rodičom dostatočný priestor, záujem a dobrú otázku, unesie to rozhovor do hĺbok. Z týchto hĺbok sa vynoria staré spomienky, dlhoročné múdra, slzy šťastia, možno aj smútku – odhalí sa človek vo svojej plnosti. Tak, ako by sme ho chceli spoznať a mali poznať.

Prečo to robíme a aké odmeny na vás čakajú?

lbina starých rodičov je v poradí už treťou diskusnou hrou Hlbiny. Predošlé dve zaznamenali veľký úspech, prvá Hlbina (univerzálna) vyšla pred rokom a zarezonovala hlavne v rodinách, partnerských vzťahoch a zmiešaných kolektívoch. Po nej sme vydali Hlbinu ženskej duše, ktorá je určená na (seba)spoznávanie a vzájomné zbližovanie sa v ženskom kruhu.

Ak sa nás rozhodnete podporiť, tak rozoznejú príbehy nielen u vás doma, ale aj tam, kde žijú osamelejším spôsobom života.

Hlbina do každého domova seniorov.

Pri tvorbe tejto Hlbiny sme mysleli zvlášť na ľudí v domove dôchodcov. Veríme, že práve tam našu konverzačnú hru veľmi ocenia. Našim cieľom je s vašou podporou darovať Hlbinu do každého domovu seniorov na Slovensku. Pomôžte nám v tom.

Podporte nás v predpredajovek kampani na donio.sk

Dajme im pocítiť, že sú dôležití

Posaďte si ich, vyhraďe si čas a záujem… Zahĺbte sa do ich príbehov. Buďte pozorným poslucháčom ich života a nechajte ich rozprávať po celý čas, sledujte ich jas v očiach. Ich rozžiarené tváre. Klaďte otázku po otázke a predstavte si, že listujete v knihe.

Príbehy, ktoré vám vyrozprávajú si možno nezapamätáte, možno nebudú zakaždým zaujímavé, ale ten pocit, ktorý v nich vyvoláte, tým, že prejavíte záujem… bude stáť za všetko. K tomuto pocitu sa budete môcť vždy vrátiť.

Tento pocit tu zostane navždy. Aj vo vás, aj v nich.

Kedy sa môžete tešiť na odmeny?

Všetky vaše odmeny zasielame po skončení kampane a doručíme  medzi 10–19 Decembrom 2021, tak aby sme vam mohli urobiť radosť počas pokojných vianočných sviatkov. 

O nás

Za prejektom stojí dvojica Žaneta Morovská a Andrej Petrus, pár, ktorý si počas lockdownov a covidov uvedomil, že chce skvalitniť čas, ktorý spolu trávi a tak prehĺbiť svoje rozhovory a vzťah ako taký.

To prerástlo do konverzačnej hry Hlbina, ktorá, ako sa ukázalo bola v spoločnosti potrebná ako soľ. Nielen soľ, ale i dobré okorenenie, ako nástroj na budovanie vzťahov. Nielen vzťahov s druhým, ale aj ten, ktorý vedieme sami so sebou. Viac informácií o Hlbine nájdete aj na našom webe www.hlbina.sk